Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 00:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/radiokaka/

Recept

Radiokaka

Radiokaka. Foto: Ulrika Pousette

Den här tolkningen av radiokaka är en somrig historia med vispgrädde och savoiardikex i stället för originalets ischoklad och mariekex, med massor av färska bär och kolagodisar på toppen.

1. Fodra en brödform, cirka 1 1/2 liter, med bakplåtspapper.

2. Grovhacka chokladen och lägg den i en skål. Häll grädden i en kastrull och värm upp den precis till kokpunkten. Häll ner grädden i skålen och rör om till en jämn och klumpfri ganache.

3. Häll chokladsmeten i formen och fördela kexen i den. Tryck ner kexen lite så att de täcks av chokladen.

4. Låt formen stå i kylskåpet tills kakan börjar stelna, det tar minst 2 timmar. Garnera med bär och toffifee och servera.

Receptet är hämtat ur Camilla Hamids ”No bake. Baka utan ugn” (Bonnier Fakta).