Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 12:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/radjursfile-med-senapskal/

Recept

Rådjursfilé med senapskål

DN Text

Senapskålen är ett gott och lättlagat tillbehör som också passar till annat, till exempel fisk. Använd spetskål eller ett litet vitkålshuvud.

1. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda filén med kryddblandningen samt salt och peppar. Bryn den hastigt runt om och lägg den i ett fat och sätt in mitt i ugnen. Stek 10 minuter. Ta ut och låt vila i folie medan du gör det andra klart.

2. Skär kålen i klyftor på längden. Skala och hacka schalottenlöken. Blanchera senapsfröna (lägg dem i en bottenskyla vatten och koka upp och koka 1 minut, sila av vattnet).

3. Stek kålklyftorna guldgula i smör i en panna med den hackade löken och blanda i senapsfröna. Rör i senap och crème fraiche och späd med lite buljong. Sjud under lock tills kålen är mjuk.

4. Putsa kantarellerna och hacka löken. Fräs i smör, vänd i persilja och späd med vitt vin. Sjud några minuter. Servera gärna filén med en rödvinssky.