Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-08 04:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rakcocktail-veteol/

Recept

Räkcocktail & veteöl

Veteöl passar bättre till räkor än det hävdvunna vitvinet, menar Michel Jamais. En enkel räkcocktail med ganska få ingredienser får räkorna och ölet att samman­klinga utan för mycket störningar. Ölet bör serveras vid 6–8 grader.

1. Skala räkorna (skalen kan man koka soppa eller sås på om man så vill).

2. Dela tomaterna på hälften och gröp ur dem. Skär det kvarvarande köttet i strimlor.

3. Skala gurkan och skär den i småbitar.

4. Blanda gurka och tomat med majonnäs och dill.

5. Arrangera salladsblad, gurk- och tomatröra och räkor i småglas eller uppläggningsskålar. Garnera med färska dillvippor. Servera svalt eller kallt – gärna med rostat smörat bröd eller baguette.