Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 01:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rakmacka-med-agg-vasterbottensost-och-lojrom/

Recept

Räkmacka med ägg, västerbottensost och löjrom

Räkmacka med ägg, västerbottensost och löjrom. Foto: Ylva Sundgren

På mortelns kant vilar ett rågbrödsflarn – det är själva mackan – och ovanpå ligger räkor, ägg, dill och löjrom. I botten ligger en västerbottenkräm, syrad lök och dill. Tanken är att man ska krossa mackan med mortelskaftet: ett lätt slag och allt rasar ner i krämen under. Det brukar bli tre flarn (om man inte slår för hårt), man tar dem med handen och slevar upp rätten. Om det behövs kan man ta hjälp av en sked.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in