Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-24 16:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/raksallad-a-la-korvkiosk/

Recept

Räksallad à la korvkiosk

Rätta artikel

Ett klassiskt nattmål intages som sagt vid korvkiosken bland andra nattsuddare. Följande pastisch på korvkiosksalladen passar till vanlig kokt eller grillad varmkorv.

Låt räkorna rinna av ordentligt (om de legat i lag eller varit frysta). Tunnskiva vårlökarna. Blanda persilja, senap, citron, salt och äggulor i en skål. Rör ner oljan lite i taget, så att en fin majonnäs bildas. Blanda ner salladslök, rättikshack och räkor. Smaka av med kajennpeppar och eventuellt lite mer salt. Låt stå en stund i kylskåp så blir såsen lite fastare och smakerna hinner gifta sig.