Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 07:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/raksallad-med-matvete-och-rucolapesto/

Recept

Räksallad med matvete och rucolapesto

Matvete är ett gott alternativ till ris. Här i en räksallad med pikant pesto, perfekt för rucola som börjar sloka. Grönsakerna kan enkelt bytas ut mot familjens favoriter.

1. Koka matvete enligt anvisning på paketet.

2. Skala räkorna och hårdkoka äggen. Hacka löken fint och tärna tomaterna.

3. Skär svampen i kvartar och strimla svartkålen fint. Avlägsna det grövsta i mitten. Hetta upp fettet i en stekpanna och fräs svamp och kål mjuka. Tillsätt vitlök och sojabönor mot slutet, samt en nypa salt. Blanda alla ingredienser i en skål, alternativt lägg i små skålar att ta ur och blanda själv.

4. Mixa alla ingredienser till peston och smaka av med vitlök, lite citronjuice, peppar och salt. Tillsätt mer olja för lösare konsistens.

Här hittar du hela menyn till vecka 4.

Här hittar du samtliga veckomenyer.