Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-21 01:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ramundbergets-rencheesecake/

Recept

Ramundbergets rencheesecake

DN Text
Foto: Sam Stadener

Mixa kavring med smör och salt och tryck ut en botten i en form med löstagbar kant.

Vispa grädde, filmjölk och färskost till en fluffig smet. Smaksätt med dijonsenap, gräslök, salt och peppar. Smält gelatinbladen, blanda med lite av smeten och rör sedan ner blandningen i resten av smeten. Rör i finstrimlad renstek. Häll över kavringbotten i formen och kyl minst 6 timmar. Garnera eventuellt med gräslök. Servera med blandade salladsblad, till exempel rucola, frisé och rosésallat.