Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-24 06:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/raraka-pa-bacon-och-sparris/

Recept

Råraka på bacon och sparris

Det här är ett slags förfinad råraka eller raggmunk, som passar bra som förrätt, men också kan serveras som varmrätt om man dubblar mängden. Då kan man gärna servera med lite rårörda lingon.

1. Skär bort eventuella torra ändar av sparrisen. Klyv sparrisarna på längden

2. Skala palsternackorna och skär dem i tunna strimlor eller riv dem på järnets grövsta sida. Skala potatisarna och grovriv dem.

3. Vispa ihop äggen i en bunke och lägg ned sparris, palsternacka, och potatis. Salta och peppra.

4. Stek två baconskivor i en stekpanna, vänd dem när de fått färg. Klicka då ned en fjärdedel av den spretiga smeten ovanpå baconskivorna. Stek på medelgod värme tills grönsakerna börjar få lite färg. Vänd rakan försiktigt och stek klart på andra sidan.

5. Upprepa proceduren så de blir fyra fina rårakor.