Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 19:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rarakor-med-rosmarinstekta-applen/

Recept

Rårakor med rosmarinstekta äpplen

DN Text

Riv potatisen på råkostjärnets grova sida, salta och peppra. Klicka och platta ut drygt decimeterstora rårakor i en panna med bubblande smör och stek gyllenbruna på bägge sidor. Lägg de färdiga rårakorna på en ugnsplåt.

Skala och skiva äpplet, stek det mjukt i lite smör med socker och rosmarin.

Inför servering: Värm rårakorna i 200 grader varm ugn cirka 5 minuter. Lägg rosmarinstekta äppelskivor på varje råraka.