Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 07:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rarorda-lingon-4/

Recept

Rårörda lingon

Den som vill kan skvätta över lite vodka innan de rårörda lingonen serveras. Foto: Pi Frisk

Till rårörda lingon kam man använda färska eller frysta lingon – båda funkar. Jag föredrar att göra på frysta, då smälter sockret medan de tinar och man behöver inte röra så mycket, och slutresultatet blir inte så mosigt. För lite mer vuxen smak kan man skvätta över lite vodka innan de serveras.

1. Blanda frysta lingon och sockret i en bunke och låt dem tina i rumstemperatur medan sockret smälter – det tar ett par timmar. Använder man färska bär och mosar dem så att det saftar sig går det snabbare.

2. Rör om några gånger. Förvara lingonen i kyl.