Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 07:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/raspberry-coconut-pie-cupcakes/

Recept

Raspberry coconut pie cupcakes

Hallon och kokos är en god kombination och de här minipajerna ger en härlig smak av sommar. Crumble är ett slags smuldeg.

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vanilj­socker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i vispgrädden och blanda med ägg­smeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Blanda i skal och saft av lime.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

7. Blanda hallonen med 2 msk vetemjöl.

8. Varva smet med hallon i formarna, fyll dem till ⅔ med smet.

9. Coconut crumble: Nyp ihop tärnat kallt smör med råsocker, vetemjöl, havregryn, kokosflingor och limeskal.

10. Toppa kakorna med bitar av coconut crumble.

11. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna.

12. Vispa grädden fluffig och spritsa den på kakorna.