Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rebeccas-lattbakade-fruktbrod/

Recept

Rebeccas lättbakade fruktbröd

Lös jästen i vattnet i assistentens bunke. Blanda i mjölet och smöret och arbeta degen på låg hastighet cirka 12 minuter. Tillsätt saltet, öka hastigheten och arbeta cirka 7 minuter tills degen formar sig till en boll. Blanda i den torkade frukten och nötterna. Täck bunken med plast och låt degen jäsa en timme i rumstemperatur.

Arbeta ut till bullar eller limpor. Lägg dem på bakplåstpappersklädd plåt och jäs ytterligare en timme.

Grädda bullarna i 250 grader i 8-12 minuter. Grädda limpor i 225 grader i 25-30 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.