Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 06:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/red-velvet-cake/

Recept

Red velvet cake

Rätta artikel

Denna otroligt saftiga tårta härstammar från den amerikanska Södern. Kakans röda färg berodde från början på en kemisk reaktion som uppstod när filmjölk, vinäger och kakao blandades. För att kakan ska vara så genuin som möjligt har systrarna behållit ursprungsingredienserna men lagt till lite röd karamellfärg.

1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.

2. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna till kakan och rör ner i smeten tillsammans med vitvinsvinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärg och vispa till en slät smet.

3. Häll smeten i formen och grädda i 40 minuter. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna.

4. Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Skär kakan i tre delar och bred glasyren på den undre delen. Lägg försiktigt på den andra delen och bred glasyr även på den. Lägg på den översta delen och bred resten av glasyren över hela kakan. Garnera eventuellt med bär.