Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-06 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/renskavspytt-med-rastekt-potatis/

Recept

Renskavspytt med råstekt potatis

DN Text

Skala och tärna potatisen. Bryn den i lite olja under omrörning några minuter. Salta och peppra. Sätt sedan på lock och låt eftersteka ca 10 minuter eller tills potatisen är genomstekt. Rör i pannan då och då.

Skala och hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs dem i en annan panna 4-5 minuter. Lägg i det frysta renskavet och stek köttet. Blanda ner den färdiga potatisen, persilja, timjan och slå över matlagningsgrädden.

Låt småkoka några minuter. Smaka av med salt och nymald peppar.