Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 09:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/restpytt-med-svamp-och-palsternacka/

Recept

Restpytt med svamp och palsternacka

DN Text

Hacka löken, skala och skär palsternackan i små tärningar. Bryn det i en rymlig panna.
Lägg i svampen; kanske har du kvar i frysen eller torkad (blötlägg först!).

Krydda med timjan, enbär och peppar. Stek 5–10 minuter. Häll på lite vätska om inte palsternackan är mjuk och låt sjuda en stund.

Tillsätt köttet i bitar. Smaka av med salt.

Till pytten är det gott med potatis och matyoghurt eller gräddfil smaksatt med pepparrot.