Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 03:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rimmad-kyckling/

Recept

Rimmad kyckling

DN Text

Börja med saltlaken. Koka upp vatten, salt, rosmarin och kyndel eller timjan. Tag av från värmen och låt kallna. Det tar några timmar.

När saltlaken är helt kall, lägg ner kycklingen och låt stå i 14-16 timmar.

När kycklingen rimmat klart, låt den rinna av i en sil eller ett durkslag.

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda glasyren och pensla kycklingen med ungefär hälften av den. Ställ undan resten så länge.

Placera kycklingen på en eldfast form och sätt in den i ugnen på lägsta falsen. Ugnsstek i cirka 25 minuter eller tills kycklingen fått fin färg.

Sänk värmen till 150 grader och pensla kycklingen med resten av glasyren.

Stek kycklingen tills den är precis genomstekt, ytterligare 35-45 minuter borde det ta. Det sista stället som blir klart brukar vara leden i kycklinglåret. Stick in en kniv och kontrollera att köttets färg är ljus och inte blodig.

Skär eventuellt upp kycklingen i lämpliga bitar eller servera den hel och skär vid bordet.