Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-19 03:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/risdessert-med-notter/

Recept

Risdessert med nötter

DN Text
Bild: Jonas Lindkvist

En plastkorv med färdig risgrynsgröt är praktisk att använda till puddingen. Använder man hemkokt gröt får den inte vara för fast, späd i så fall med lite mjölk.

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda gröten med ägg, kardemumma och rivet citronskal. Rör ner det mesta av nötterna men spara lite till garnering.

Smörj fyra små portionsformar med smör. Klicka i risblandningen och strö socker ovanpå. Lägg också lite av de resterande nöthacket på toppen.

Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter eller tills ytan har fin färg.

Låt risdesserten svalna till ljummet innan den serveras, gärna med en apelsinsallad.

Tillhörande recept:
Apelsinsallad