Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 16:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/risgrynsgrot-med-blodapelsin/

Recept

Risgrynsgröt med blodapelsin

En härligt krämig och lagom söt gröt.

1. Koka risgryn, vatten och salt på svag värme under lock 10 min.

2. Tillsätt mjölk, kanel, mandel och socker. Koka upp under omrörning. Låt svälla på riktigt svag värme under lock ca 40 min.

3. Rör om i gröten. Servera med apelsinfiléer, kanel och lite extra rårörsocker.

Näring/portion: 461 kcal, 14 g fett, 16 g protein, 66 g kolhydrater