Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 09:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/risgrynsgrot/

RECEPT

Risgrynsgröt

Ingredienser.Risgrynsgröt

Först:
2 dl grötris
4 dl vatten
1 msk smör, eller margarin

Sedan:
1/2 tsk salt
8-9 dl mjölk
en bit kanelstång
(1 msk socker om man vill)

Mät upp ris, vatten, smör och salt i en stor kastrull. Koka upp och koka sedan under lock på svag värme cirka 10 minuter.

Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp på nytt, under omrörning då och då. Passa kastrullen noga, mjölken kokar lätt över.

Sjud under lock på mycket svag värme så att gröten inte bränns i cirka 40 minuter.

Servera med mjölk, kanel och socker.