En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 09:48
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/risgrynsgrot/
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
- Följ dina intressen
- Nyhetsbrev
Ingredienser.Risgrynsgröt
Först:
2 dl grötris
4 dl vatten
1 msk smör, eller margarin
Sedan:
1/2 tsk salt
8-9 dl mjölk
en bit kanelstång
(1 msk socker om man vill)
Mät upp ris, vatten, smör och salt i en stor kastrull. Koka upp och koka sedan under lock på svag värme cirka 10 minuter.
Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp på nytt, under omrörning då och då. Passa kastrullen noga, mjölken kokar lätt över.
Sjud under lock på mycket svag värme så att gröten inte bränns i cirka 40 minuter.
Servera med mjölk, kanel och socker.