Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 17:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rodbetor-med-bacon-rostade-pumpakarnor-och-getost/

Recept

Rödbetor med bacon, rostade pumpakärnor och getost

1.Koka rödbetorna tills de blivit al dente. Det tar mellan 10 och 30 minuter beroende på hur färska och stora betorna är.
2.Låt svalna och skala dem sedan, samt skär dem i lagom stora bitar.
3.Stek baconen i en teflonpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Bryt dem i 4 cm långa bitar.
4.Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Smaksätt med lite havssalt. Dela fetaosten i lagom stora bitar.
5.Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger, vitlök, dijonsenap, socker, salt och peppar.
6.  Grovhacka oreganon. Lägg rödbetor i en form, salta och peppra något.
7.Strö över fetaost, bacon och pumpakärnor samt oregano. Tänk på att inte vända runt allt med rödbetorna, då de färgar av sig.
8. äll vinägretten i en trevlig flaska och ta med ut på picknicken.