Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-18 11:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rodbetsbiffar-med-jordnotter/

Recept

Rödbetsbiffar med jordnötter

Foto: Ulrika Pousette

Vi vet, vi vet, vi har alla burit den inom oss – drömmen om en vegetarisk smet som håller ihop lika bra som köttfärs i stekpannan. Det här är så nära verkligheten vi någonsin kommit. Vi älskar de här biffarna.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, ringla över olja och ställ i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills de blivit mjuka och fått fin färg. Rör om ett par gånger. Salta och peppra.
2. Rör ihop ingredienserna till limesåsen och ställ åt sidan.
3. Blanda grädde, ägg, fiberhusk, sweet chilisås och kryddor i en bunke och låt blandningen stå och svälla under tiden du förbereder resten av ingredienserna.
4. Skala och riv morötterna grovt, och rödbetorna fint. Det tar lite kraft att riva fint, men det blir bättre än om du grovriver, så det är det värt. Finhacka löken.
5. Hacka jordnötterna grovt, och blanda ner dem tillsammans med de rivna rotfrukterna och ströbrödet i fiberhuskblandningen. Arbeta samman alltihop till en kladdig smet. Det är enklast om du använder händerna.
6. Forma smeten till biffar. Stek biffarna i olja i några minuter på varje sida. Det bör vara ganska hett, så att de får lite yta. Servera med klyftpotatis och limesås.