Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 01:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rodbetsquinotto-med-svartkal/

Recept

Rödbetsquinotto med svartkål

Rödbetsquinotto med svartkål till nyår.
Rödbetsquinotto med svartkål till nyår. Foto: Fanny Hansson

Vegansk huvudrätt till nyårsmenyn. Risotto är en riktig favoriträtt, och även om nästan inga av råvarorna här känns igen från en klassisk risotto är det just den som fått vara inspirationskälla. I denna växtbaserade variant används en enkel kräm på vita bönor i stället för ost, som blandas ner i slutet och ger hela rätten all den underbara krämigheten. Vintertid kan sparrisen bytas ut mot helrostade kronärtskockor och fräst svamp, som ostronskivling och trattkantareller.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in