Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 08:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rodbetssoppa-med-graddfil/

Recept

Rödbetssoppa med gräddfil

Den söta rödbetssmaken får gott och friskt sällskap av mynta.

1. Skala och skär rödbetorna i små tärningar. Skala och hacka lök och potatis. Strimla myntabladen fint.

2. Fräs lök och myntablad i smör i en gryta 2–3 min. Tillsätt rödbetor och potatis och fräs under omrörning 2–3 min. Häll på vatten och tillsätt fond. Låt sjuda under lock 20 min.

3. Mixa soppan med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Häll soppan i portionsskålar och servera med gräddfil, ost och bröd.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 19 g fett, 18 g protein, 60 g kolhydrater.