Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-16 07:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/roding-med-hostfras/

Recept

Röding med höstfräs

1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen mjuk i en kastrull. Låt bönorna koka med när 3 min återstår av koktiden. Häll av och skölj bönor och potatis i kallt vatten. Halvera potatisen.

2. Sås: Koka upp grädde, timjan och äppelcidervinäger I en kastrull. Smula i buljongentärningen och koka ihop till hälften.

3. Krydda rödingen med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg filéerna på en plåt med skinnet uppåt. Tillaga mitt i ugnen 10–12 min till 50 graders innertemperatur.

5. Stek svampen i en stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och olja och stek ytterligare c:a 3 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

5. Blanda potatis och bönor med svampfräset och stek ca 5 min så att potatisen får lite färg.

6. Dra av skinnet från rödingen och servera med fräs och sås . Garnera med persilja.

Näring/portion: Cirka 500 kcal, 28 g fett, 30 g protein, 28 g kolhydrater