Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 23:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rodspatta-med-appeloch-kaprishack/

Recept

Rödspätta med äppeloch kaprishack

DN Text

Salta och peppra fiskarna, vänd dem i vetemjöl.
Hetta upp smör i en rymlig panna och stek fisken på bägge sidor.

Hacka löken fint och det urkärnade äpplet smått.

Blanda hacket med kapris, citron och honung.
Strö det över den stekta fisken på tallriken.
Droppa eventuellt brynt smör över. Kokt potatis är gott till den stekta fisken, liksom en sallad av gröna blad.