Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-18 11:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rodvinssas-2/

Recept

Rödvinssås

Receptet ser krångligt ut, men det är faktiskt inte svårt. Och värt mödan. Största risken är att man kokar ihop den för mycket och får en sås som smakar för mycket. Späd då.

1. Fräs lök, vitlök och morot i olivoljan och smör i en tjockbottnad, gärna vid, kastrull. Rör om och fräs tills det blir mjukt och doftar gott. Strö eventuellt över vetemjölet.


2. Häll i rödvinet och tillsätt även buljongen, tomatpuré, lagerblad, rosmarin, timjan och kajennpeppar. Låt sjuda långsamt i cirka 20 minuter utan lock. Häll på mer vatten om det behövs.


3. Sila såsen. Rör ner smöret. Smaka av med salt, peppar och citron. Servera.