Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 01:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rokt-makrill-med-salladsloksas-och-koriander/

Recept

Rökt makrill med salladslöksås och koriander

Salladslöksås:
1. Finhacka salladslök och purjolök. Fräs hacket i olivolja på medelgod värme utan att det blir brynt. Rör om då och då.

2. När det hela mjuknat är det klart. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka ihop.

Svamp- och grönsakstillbehör:
1. Skär svampen i skivor och fräs upp den i olivoljan.

2. Blanda med rädisor och de andra grönsakerna.

3. Vid servering, häll löksåsen i botten på tallriken och den rökta makrillen ovanpå. Garnera med grönsaker och svamp runt omkring.