Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 12:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rokt-sidflask-som-ugnsbakas/

Recept

Rökt sidfläsk som ugnsbakas

Ett lätt sätt att pimpa det rökta sidfläsket på bit. Svålen blir knaprig (man kan skära bort den efteråt om man vill) och köttet mjukt och mört. Förutom att strös i soppor kan det ätas på smörgås eller bara i tunna skivor av rent okynne.

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skala vitlöksklyftorna och stöt med rosmarin och svartpeppar i en mortel tills det blir mosigt.

3. Lägg fläskbiten, med svålsidan neråt, i en ugnsfast form med lite olja och skär små djupa snitt i fläsket och fyll dem med vitlöksblandningen.

4. Baka fläsket i ugnen i 40–50 minuter.

5. Låt allt fett från långpannan rinna av ordentligt i en skål (spar det till annat). Låt svalna.