Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 19:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rokt-sik-med-potatisplattar/

Recept

Rökt sik med potatisplättar

1. Inlagd gurka: Koka upp ättiksprit, socker och vatten tills sockret smält. Låt lagen kallna. Kärna ur och finhacka chilin. Skiva gurkan på längden. Lägg gurka och chili i lagen. Låt stå i kylen tills servering.

2. Sätt ugnen på 150 grader. Linda in fisken i aluminiumfolie och värm den mitt i ugnen ca 15 min.

3. Skala potatisen och riv den på rivjärn. Blanda potatisen med resten av ingredienserna till plättarna. Stek plättar av smeten i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

4. Dressing: Blanda lätt crème fraiche med dill och salt.

5. Ta bort ben och skinn från fisken. Servera fisken med plättar, inlagd gurka, dressing och ärter.

Näring/portion: Ca 510 kcal, 23 g fett, 38 g protein, 34 g kolhydrater