Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-16 12:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rostad-citronpotatis-2/

Recept

Rostad citronpotatis

Foto: Lars Lindqvist

Citronpotatisen och laxen med chimichurri kan vara inne i ugnen samtidigt. Sätt i så fall in laxen när potatisen har varit inne ungefär en halvtimme. Citronpotatisen kan göras ­indirekt på grillen, men då kan tillagningstiden bli ­kortare eller längre beroende på hur varm grillen är.

1. Sätt ugnen på 150 grader. Tvätta och skrubba potatisen om det behövs. Lägg den i en ugnsfast form och häll på olivolja. Skaka om formen så att potatisarna täcks av olja. Tillaga i ugnen tills de är mjuka rakt igenom och lite skrynkliga, 50–60 minuter. Blanda om då och då.


2. Tvätta citronen noga och finriv skalet.

3. Blanda potatisarna med citronskal och flingsalt. Serveras som tillbehör till sommarlax med chimichurri.