Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-21 04:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rostad-gronkalssallad-med-sharonfrukt-och-granatapple/

Recept

Rostad grönkålssallad med sharonfrukt och granatäpple

Foto: Beatrice Lundborg

Den här salladen är härligt salt, krispig, söt och syrlig på en och samma gång. Dessutom är den vacker och passar till julbordets smaker.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Repa kålbladen från stammen och skölj bladen. Skaka av så mycket vatten som möjligt.
2. Lägg ut bladen på en plåt och ringla över olja. Rosta bladen ca 15 minuter i ugnen. Ta ut plåten, salta bladen.
3. Varva kålblad med sharonskivor och granatäpplekärnor i en skål.