Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 14:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rostade-purjolokar-i-vinagrett/

RECEPT

Rostade purjolökar i vinägrett

DN Text

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa lökarna och lägg dem i en ugnsform tillsammans med vinet och hälften av oljan, salta och peppra. Rosta i ugnen tills purjon blivit ordentligt brun utanpå och alldeles mjuk inuti - det tar ungefär tre kvart - och vänd på den efter halva tiden. Dra bort det brända ytterhöljet, klyv lökarna på längden och dela dem i halvdecimeter långa bitar. Blanda vinäger, senap och resten av olivoljan och rör ihop med vätskan i formen och häll över purjolöken. Fram med äggen, hacka gulorna och vitorna och strö detta över den avsvalnade och snyggt upplagda löken.