Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 06:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rostbiffsgryta-med-paprika/

Recept

Rostbiffsgryta med paprika

DN Text

Skär köttet i strimlor. Strimla också paprika och rödlök. Tina broccolin i kokande vatten. Stek kött och grönsaker i olja i en rymlig stekpanna eller wok under ständig omrörning. Tillsätt vitlök och ingefära efter ca fem minuter. Stek ytterligare några minuter.

Häll i soja, sherry eller juice och buljong. Rör om och låt sjuda tills köttet är mört och grönsakerna precis genomkokta. Smaka av med salt och peppar. Servera med chutney eller sweet chilisås och ris, gärna jasminris.