Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 06:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rotfruktsplattar/

Recept

Rotfruktsplättar

Skala och riv rotfrukter och potatis fint. Skala och finstrimla löken.

Vispa upp äggen i en bunke. Rör i saltet och tillsätt det rivna.

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Klicka i tre små plättar åt gången. För stora och för tunna plättar går lätt sönder. Platta till. Stek på medelvärme några minuter på var sida. Med två stekpannor går det dubbelt så fort.

Värm gärna på plättarna i mikro eller över en kastrull med kokande vatten innan de serveras.

Servera med grovt smulad fetaost och några skedar lingon samt gröna blad av något slag.

Receptet går utmärkt att fördubbla och i stället för fetaost smakar det också bra med bräckt skinka.