Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 18:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rotfruktspytt-i-ugn-med-pepparrot/

Recept

Rotfruktspytt i ugn med pepparrot

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatis, kålrot och morötter i kuber, ca 1 x 1 cm. Lägg rotfrukterna i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.

2. Ansa och skär purjolöken i ca 2 cm breda ringar. Skär kasslern i kuber, ca 1 x 1 cm. Blanda purjolök och kassler med rotfrukterna och krydda med peppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.

3. Skala och riv pepparroten. Servera pytten med varsin äggula och strö över pepparrot.

Näring/portion: Ca 490 kcal, 20 g fett, 33 g protein, 39 g kolhydrater