Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 04:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rotsaks-och-linsgryta-med-korv/

Recept

Rotsaks- och linsgryta med korv

DN Text

Skär löken i smala klyftor. Skala rotsakerna och skär i stora tärningar.

Fräs upp lök och rotsakstärningar i lite matfett i en rymlig panna. Stek på måttlig värme tills löken börjar mjukna.

Lägg i lagerblad, timjan, och buljongtärning. Tillsätt linserna med spadet i burken, om det är gott, ta annars en deciliter vatten. Koka upp och lägg i korvarna. Lägg på lock och sänk värmen. Sjud tills kålroten, som är mest hårdkokt, är lagom mjuk, cirka 25 minuter.

Smaka av med salt och peppar och strö om så önskas över hackad persilja.

Senap kan vara gott att servera till om inte korven är stark i sig.