Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-07 18:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rotsaksfras-till-pasta/

Recept

Rotsaksfräs till pasta

DN Text

Hacka löken. Skala och strimla eller grovriv morot, selleri, kålrot och äpple. Grönsakerna kan varieras efter smak och tillgång. Räkna med 400-500 g totalt.

Fräs allt i olja i rymlig panna 5-6 minuter. Krydda med tomatpuré, balsamvinäger, socker, ingefära, salt och peppar samt någon örtkrydda. Häll på buljongen och småkoka ytterligare några minuter tills grönsakerna känns lagom mjuka.

Servera med nykokt pasta, tomatsås och riven parmesanost.