Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Rysk äggsallad

Foto: Beatrice Lundborg

Det här är en rysk krämig sallad av den gamla skolan – men så god till kall­skuret kött av olika slag eller till lax i olika former. Bäst blir den om man använder ägg som sjudits försiktigt tills de är helt genomlagade – fast saftiga. Recept på hur du gör din egen majonnäs finns här.

Ingredienser.Rysk äggsallad

Portioner: 1 sats (cirka 8 småportioner)

Tid: 30 minuter

6 kokta ägg
1 dl majonnäs
⅔ dl gräddfil
1 tsk finhackad vitlök ½–1 tsk finhackad grön chili
½–1 tsk stark senap (fransk, engelsk
eller rysk)
eventuellt lite salt
2–3 msk hackad salladslök

1. Skär äggen i klyftor (eller ännu mindre).

2. Rör ihop majonnäs, gräddfil, vitlök, chili och senap. Smaka eventuellt av såsen med lite salt.

3. Vänd ner ägghacket i såsen. Rör runt tills det precis är blandat. Ju mindre mosig sallad, desto bättre.

4. Strö över salladslökshacket. Servera sval eller kall.