Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-22 02:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/saffranskryddad-lok/

Recept

Saffranskryddad lök

Saffranslöken är ett lite annorlunda tillbehör till skinka eller revbensspjäll, kålrotslådan därnäst är traditionell julmat med finska rötter, välgörande mild bland allt det kryddiga på julbordet.

Skala och putsa lökarna och koka dem fem minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt lökarna rinna av. Hetta upp smör/margarin i en gryta och lägg i de hela smålökarna.

Pudra över saffran, lite salt och peppar. Rör om försiktigt. Tillsätt det smulade lagerbladet, timjan, fänkål, vin och russin.

Sänk värmen och låt löken sjuda på svag värme cirka 25 minuter eller till dess de är genommjuka. Häll eventuellt på lite mer vin eller vatten om vätskan kokar in. Rör ned chutneyn. Servera saffranslökarna ljumma.