Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-26 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/saffranspannkaka-med-kokosgradde/

Recept

Saffranspannkaka med kokosgrädde

Foto: Beatrice Lundborg

Här får man den klassiska saffranssmaken och en krämig grädde till. Körsbär och mullbär ger pigg syra och rund sötma.

Rätta artikel

1. Koka upp riset tillsammans med vattnet i en kastrull. Tillsätt kryddor och salt. Låt koka försiktigt.
2. Tillsätt havremjölk när vattnet har kokat in i riset. Koka upp och sänk sedan värmen till lägsta. Låt riset kokas mjukt, cirka 40 min, och rör då och då.
3. Vänd i mandelmassa och citronskal. Ta kastrullen av värmen. Hit kan du förbereda.
4. Vid servering: Värm ugnen till 200 grader. Lägg den kokta saffransgröten i en ugnsform och baka ca 20 min.
5. Vispad kokosgrädde: Separera grädden, det vill säga skilj det vita från kokosvattnet i burken. Lägg kokosgrädden i en skål och låt stå kallt minst 30 min. Tillsätt vaniljsocker och vispa till fluffig grädde med en elvisp.
6. Servera saffranskakan med kokos­grädde, körsbär och torkade mullbär.