Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Saffranspannkaka

Det godaste och enklaste som finns. En rulle gröt, ett paket saffran och sen är det klart!

Ingredienser.Saffranspannkaka

Portioner: 6

1 paket färdig risgrynsgröt (500 g)
1 dl vispgrädde
50 g flagad mandel
1 pkt saffran
(0,5 g)
3 ägg
3 msk strösocker
2 krm salt
1 msk smör till formen
Till servering:
vispad grädde
blåbärssylt
frysta björnbär

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda risgrynsgröten med grädde, hälften av mandeln, saffran, ägg, socker och salt.

3. Häll blandningen i en smörad form. Strö över resterande mandel.

4. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.

5. Servera med vispad grädde och blåbärssylt blandad med tinade björnbär.