Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/saffranspasta-med-kyckling/

Recept

Saffranspasta med kyckling

Foto: Ulrika Pousette

1. Koka pastan. Häll av i durkslag.

2. Skär varje kycklingfilé i 8 knubbiga bitar, stek dem i 1 msk olivolja, 8–10 min. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

3. Skär zucchinin i grova bitar och stek ca 2 min i 1 msk olivolja. Finhacka vitlöken och chilin, tillsätt dem till zucchinin med saffran, tomater och majs. Fräs allt någon minut.

4. Vänd ner pastan i blandningen och rör om.

5. Varva pastan på ett stort fat med kycklingbitar. Strö över oliver. Garnera med citron. Servera gärna med fetaost mixad med naturell yoghurt.

Näring/portion: 545 kcal, 13 g fett, 41 g protein, 64 g kolhydrater