En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 03:56
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/saffranspasta-med-kyckling/
Saffranspasta med kyckling
1. Koka pastan. Häll av i durkslag.
2. Skär varje kycklingfilé i 8 knubbiga bitar, stek dem i 1 msk olivolja, 8–10 min. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
3. Skär zucchinin i grova bitar och stek ca 2 min i 1 msk olivolja. Finhacka vitlöken och chilin, tillsätt dem till zucchinin med saffran, tomater och majs. Fräs allt någon minut.
4. Vänd ner pastan i blandningen och rör om.
5. Varva pastan på ett stort fat med kycklingbitar. Strö över oliver. Garnera med citron. Servera gärna med fetaost mixad med naturell yoghurt.
Näring/portion: 545 kcal, 13 g fett, 41 g protein, 64 g kolhydrater