Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 16:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sallad-for-kulna-dagar/

RECEPT

Sallad för kulna dagar

Bild: Beatrice Lundborg

Ingredienser.Sallad för kulna dagar

Portioner: 4

10 små (100 g) steklökar
250 g frysta haricots verts eller vaxbönor
100 g frysta broccolibuketter eller 1 klyfta savojkål
2 msk ljusa russin

Dressing:
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk pressad citron
1 tsk honung
1 tsk hela korianderfrön, lätt stötta
1/2 strimlad chilifrukt utan
frön och mellanväggar
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar

Skala löken. Sjud löken några minuter i en bottenskyla vatten tills den börjar mjukna. Lägg i bönor, broccoli eller strimlad savojkål och russin. Låt allt bli riktigt varmt.

Blanda dressingen under tiden. Se till att dressingen smakar mycket. Om inte blanda i fröna från chilifrukten.

Häll av vattnet från det kokta gröna. Häll genast över dressingen.

Den här salladen smakar bra till det mesta – köttfärs- eller bönbiffar, stekt fisk, skivad skinka, kyckling- eller quornfiléer. Vi serverade den med en stekt flundra.