Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-23 01:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sallad-for-kulna-dagar/

Recept

Sallad för kulna dagar

Skala löken. Sjud löken några minuter i en bottenskyla vatten tills den börjar mjukna. Lägg i bönor, broccoli eller strimlad savojkål och russin. Låt allt bli riktigt varmt.

Blanda dressingen under tiden. Se till att dressingen smakar mycket. Om inte blanda i fröna från chilifrukten.

Häll av vattnet från det kokta gröna. Häll genast över dressingen.

Den här salladen smakar bra till det mesta – köttfärs- eller bönbiffar, stekt fisk, skivad skinka, kyckling- eller quornfiléer. Vi serverade den med en stekt flundra.