En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 16:38
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sallad-for-kulna-dagar/
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
- Följ dina intressen
- Nyhetsbrev
Ingredienser.Sallad för kulna dagar
Portioner: 4
10 små (100 g) steklökar
250 g frysta haricots verts eller vaxbönor
100 g frysta broccolibuketter eller 1 klyfta savojkål
2 msk ljusa russin
Dressing:
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk pressad citron
1 tsk honung
1 tsk hela korianderfrön, lätt stötta
1/2 strimlad chilifrukt utan
frön och mellanväggar
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
Skala löken. Sjud löken några minuter i en bottenskyla vatten tills den börjar mjukna. Lägg i bönor, broccoli eller strimlad savojkål och russin. Låt allt bli riktigt varmt.
Blanda dressingen under tiden. Se till att dressingen smakar mycket. Om inte blanda i fröna från chilifrukten.
Häll av vattnet från det kokta gröna. Häll genast över dressingen.
Den här salladen smakar bra till det mesta – köttfärs- eller bönbiffar, stekt fisk, skivad skinka, kyckling- eller quornfiléer. Vi serverade den med en stekt flundra.