Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-17 19:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sallad-med-blomkal-rokt-lax-och-jordgubbar/

Recept

Sallad med blomkål, rökt lax och jordgubbar

Foto: Beatrice Lundborg

Jens Linder ger dig olika tips hur du kan servera och äta dina jordgubbar i sommar.

1. Ta försiktigt loss buketterna från blomkålshuvudena med en vass kniv och strimla dem. Kasta stammen (eller, eftersom vi avskyr slöseri, gör en soppa på den).
2. Lägg buketterna i en stor skål och blanda försiktigt med laxtärningar, jordgubbar, schalottenlök och ängssyra. Krydda med salt och en rejäl dos nymalen svartpeppar för att ta fram jordgubbssmaken.
3. Tillsätt citronsaft och olja precis före servering. Lägg upp salladen på ett serveringsfat, skeda ut teskedsstora gräddfilsklickar runt om på toppen och strö över basilikan.