Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 21:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sallad-med-champinjoner-rucola-och-bacon/

Recept

Sallad med champinjoner, rucola och bacon

DN Text

Välj fasta, outslagna champinjoner för att de ska bli så vita och vackra som möjligt när man skär dem. Skiva champinjonerna.

Blanda olja, vinäger, finhackad vitlök (kan uteslutas), salt och peppar. Häll det över champinjonerna och vänd runt.

Stek baconskivorna knapriga, låt dem rinna av på hushållspapper. Skär eller smula baconet.

Skölj rucolan och klappa den torr. Rensa gärna bort eventuellt långa skaft och stjälkar på salladsbladen. Blanda rucolan med champinjonerna och strö över bacon.