Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-04 21:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sallad-med-ugnsbakad-farost-och-korsbarstomater/

Recept

Sallad med ugnsbakad fårost och körsbärstomater

Om man gör fetaost aningen mindre salt och därefter snabbtorkar den i ugnen får den en lite strävare och mer kompakt konsistens som jag tycker om. Samma sallad kan förstås göras med fetaost utan att den specialprepareras på detta vis.

1. Lägg hela fetaosten i en skål med kallt vatten och låt den vattnas ur i 2 timmar eller mer.

2. Sätt ugnen på 100 grader. Tag upp fetaostbiten och låt den rinna av. Baka den i ugnen i 30 minuter och låt den svalna.

3. Blanda under tiden dressingen i botten av en salladsskål. Rör ihop allt utom oljorna och vattnet. Häll i oljorna lite i taget och rör så att dressingen håller ihop utan att spricka. Tillsätt vattnet sist.

4. Skär tomaterna i halvor. Riv eller grovhacka salladen. Skär gurkan i stora bitar. Lägg ner alla grönsakerna i salladsskålen. Blanda om så att dressingen täcker alltsammans.

5. Smula den torkade fetan över det hela. Servera.