Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-26 04:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sallad-pa-rosenkal-med-valnotter-och-ingefara/

Recept

Sallad på rosenkål med valnötter och ingefära

DN Text

Skär bort ”roten” på brysselkålen. Ta bort eventuellt missfärgade blad. Skölj kålen och skär dem i mycket tunna skivor.

Hetta upp en stekpanna och lägg i valnötterna. De ska få lite färg men inte bli brända.
Låt kallna. Hacka valnötterna grovt.
Blanda alla ingredienser till dressingen i en stor skål. Krydda generöst med havssalt och nymald peppar.

Vänd ner den skivade brysselkålen i dressingen och låt den stå i rumstemperatur minst en timme. Precis innan salladen ska serveras blandas valnötterna i.