Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 18:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sallad-pa-silverlok-gurka-och-farost/

Recept

Sallad på silverlök, gurka och fårost

Foto: Nicklas Thegerström

En örtig och frisk sallad som kan vara huvudrätt eller tillbehör.

1. Starta med chimichurri-dressingen. Blanda salt, chili, timjan, oregano och hett vatten. Tillsätt vitlök och persilja och vinäger, lime och sedan olja. Låt stå en stund så att smakerna förenas, gärna över natten.

2. Skala, klyv och kärna ur gurkan. Skär den i halvmånar. Skala och skiva löken i lövtunna skivor. Lägg skivorna i kallt vatten. Skölj osten och bryt den i små bitar.

3. Häll dressingen i botten av en stor skål. Fördela ost, gurka och lök. Blanda runt så att dressingen täcker allt. Servera i en stor skål eller i småskålar.