Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-07 19:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sallad-pa-skinka-korn-jordgubbar/

Recept

Sallad på skinka, korn, jordgubbar

DN Text

Koka matkorn i vatten och buljongtärning i cirka 15 minuter.

Gör dressingen: mosa några jordgubbar och rör ihop med olja, vinäger, honung och salt.
Skiva jordgubbarna och vänd runt med limesaft och skal.

Strimla skinkan och stek i smör. Krydda med salt och peppar.

Förväll färska sockerärter ett par minuter i kokande vatten och skär dem sedan diagonalt. Frysta sockerärter behöver bara få ett uppkok.

Bottna ett stort fat med salladen och varva övriga ingredienser ovanpå.

Ringla över jordgubbsdressingen.

Garnera med basilikablad.