Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-21 19:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sallad-pa-spenat-sidflask-och-rostad-mandel/

Recept

Sallad på spenat, sidfläsk och rostad mandel

Bild: Fredrik Funck

Denna enkla sallad kan serveras som förrätt, lätt lunchmål eller sidotillbehör. Den är frisk och smakrik.

Skär sidfläsket i tärningar på cirka en halv centimeter och stek dem långsamt i en stekpanna. Låt stekflottet rinna av i en sil och ner i en skål. Låt fläsket svalna i rumstemperatur. Tillsätt salt, senap, citron och olja i skålen. Rör om så att dressingen blandas. Skölj spenaten och låt den torka noga i en handduk. Riv bladen i små bitar (om det inte redan är gjort, det finns färdiga förpackningar). Rosta mandelflagorna i en torr stekpanna tills de blir gyllene. Skär körsbärstomaterna itu. Blanda ner fläsk, spenat, mandel och tomater i skålen med dressingen. Blanda noga. Servera.